Poti ajuta

Biserica baptista Betleem Hateg, ca toate bisericile baptiste afiliate Uniunii Baptiste din Romania, nu primesc bani de la stat pentru salariile angajatilor, conform cu Statutul Bisericilor Baptiste si cu Marturisirea de Credinta a Bisericilor Baptiste din Romania. Banii de care noi dispunem sunt stransi ca urmare a bunavointei membrilor nostri sau a altor entitati care doresc sa ne ajute. Acesti bani sunt deja impozitati celor care ii ofera. Salariile pe care le platim angajatilor bisericii implica inca un set de cheltuieli cu impozitele pe care le platim ca angajator. Astfel, nu doar ca nu primim banii de salarii, ci platim impozit de angajator pe banii pe care deja am platit impozit ca angajati, la randul nostru, la locurile noastre de munca. Prezentand aceasta situatie, nu ne plangem, ci dorim ca sa informam opinia publica, pe toti cei care doresc sa cunoasca aceste aspecte, ca biserica noastra se sustine singura. Pe langa toate acestea, noi nu obtinem venituri prin activitati economice sau profit in alt fel pentru sustinerea bisericii.

Exista modalitati prin care poti ajuta biserica noastra.

  1. O modalitate prin care poti ajuta financiar, care nu te costa decat putin timp, este sa directionezi cei 2% din profitul tau pe anul fiscal precedent, bani pe care tu oricum nu ii mai ai (sunt deja ai statului), fie ca esti salariat, fie ca esti pensionar. Pentru aceasta, alege una din posibilitatile de mai jos (fie prima, fie a doua):
  • tipareste formularul D230 de mai jos (pentru 2016, an incheiat, pentru care ti s-a luat impozitul pe profit deja)
  • (sau) la garderoba bisericii (la intrare) poti gasi acest formular tiparit deja

Apoi, completeaza-l cu datele tale (ai si instructiunile atasate) si returneaza-l bisericii sau depune-l tu insuti la institutiile statului abilitate (vezi instructiuni).